Fanny Jonasson!

Äntligen december

I torsdags tvättade jag typ hela förmiddagen och sedan runt lunch hämtade värdpappa flickan från skolan då hon inte mådde bra. De hade med sig lunch från Chick-fil-a och när vi ätit färdigt pratade jag med mammis och pappis en sväng. Vek sedan tvätt och lekte med flickisen innan det blev dags att vänta på bussen. Sedan kom pojken äntligen hem igen, vi gjorde iordning frukost, lunch och åt middag. Det vankades pizza och när vi ätit upp åkte barnen och värdpappa iväg på trumlektion. Jag åkte till gymmet och sprang på löpbandet. 

Freeeedag, barnens bästa veckodag. Jag släppte av barnen på skolorna och åkte därefter till gymmet och körde zumba. Åkte hem, duschade, åt och slog in paket till barnens paketkalender som jag har förberett. Sedan kom mormor och jag hängde med henne tills barnen kom hem igen. Ringde hem en kortis och sedan åt vi mat från Longhorn Steakhouse, jag åt kycklingsallad. Barnen fick sitt första paket i julkalendern, typ en beyblade som blinkar, de blev helnöjda. Runt klockan 6 åkte hela familjen till gamla stan för att titta på julparaden, det var så mysigt och det var första gången i år som jag fick riktig julkänsla, bästa högtiden. Efter paraden tändes stadens julgran och fyrverkerier tändes. Vilken dag hörrni. 

 

Lördag och det vankades simskola för de två små trollen, jag hängde dock inte med utan det var bara värdpappa som följde med. Jag tittade på serier och runt lunchtid kom barnen hem igen med lunch. Sedan gjorde jag inte så mycket, väntade på att tiden skulle gå, typ. Dagens lucka innehöll en tablettask, som råkade vara några av barnens favoritgodisar. Runt 4 åkte vi allihopa till stadens high school för att titta på balett, Nötknäpparen. Jag känner inte riktigt till handlingen och fattade därför inte riktigt hela pjäsen men dansarna var jätteduktiga och det var jättefint. I mellanakten åt vi muffins och vindruvor för att få energi inför den andra akten. Flickan tyckte att det var jättebra och blev själv taggad på att dansa medan pojken somnade, haha. När allt var slut åkte vi vidare och åt mat. 

 

Söndag och första advent, tydligen är det en kristen grej och min värdfamilj är inte kristen och firar därför inte det. Lekte med barnen en stund och passade på att slå in mer julklappar medan barnen och värdisarna åkte till tomten. När de kom hem igen hade de berättat för tomten vad de önskade sig, men de vägrade berätta för mig då önskningen inte går i uppfyllelse om man berättar för någon annan än tomten. De hade även köpt och slagit in julklappar som de placerade under granen, de var helnöjda. Flickan var jättemystisk och ville inte säga någonting om julklapparna medan pojken var otålig och gav mig ledtrådar kring min julklapp. Jag kommer få en mugg med snögubbar på, älskar barn. Idag innehöll paketet en badbomb som de blev otroligt fascinerade över, den ändrade till och med färg i vattnet. Pojkens ändrade från orange till rosa tror jag och flickans från blå till grön.

Vet inte om jag har sagt det, men värdpappa kom ju hem i slutet av oktober och har varit ledig hela november så jag har inte jobbat lika mycket som jag brukar göra. Men, i måndags började han jobba igen och allt blev som vanligt igen. Jag skjutsade barnen till skolan och de fick öppna sitt paket innan vi åkte till skolan, det innehöll godis och de var överlyckliga över att få äta godis innan skolan. När jag släppt av dem åkte jag vidare och inhandlade fler julklappar och det tog mig typ hela dagen. Kom hem lagom till att värdmamma åkte och hämtade flickan från skolan igen. Jag läste lite bok och sedan gick jag och lekte med barnen i deras fort de hade byggt i vardagsrummet. Sedan åt vi middag som bestod av stek, potatis och broccoli. 


Försökte hitta saffran så jag kan baka lussebullar, men hittade istället salt man ska använda till glass, vilken nödvändig grej.

Igååår var det tisdag då, barnen fick en nyckelring i presentkalendern som de genast satte dit på ryggsäcken. Jag misstänkte att jag hade feber och kände mig hängig så låg i sängen och tittade på tv hela dagen innan mamma och pappa ringde och pratade en sväng. Åkte och hämtade lilltjejan, vi åkte hem och åt mellis och väntade sedan på bussen. När pojken kom hem byggde de en koja i vardagsrummet och sedan målade de varandra i ansiktet med en tuschpenna..... Jag förberedde all mat och runt middagstid åt vi tre ravioli med ostsås. Sedan gjorde pojken läxor innan vi städade upp i köket och vardagsrummet och när de var mitt uppe i att äta efterrätt kom värdföräldrarna hem igen. Medan de åt smet jag och barnen upp och duschade och badade. 

Idag innehöll luckan en klubba, älskar hur glada de blir oavsett vad paketet innehåller. Vi släppte av pojken på skolan och sedan rullade jag och flickan vidare mot Starbucks för att köpa varm choklad och kaffe. Hon vill alltid att jag ska smaka hennes choklad och kontrollera att den inte är för varm, men grejen är att barnstorleken aldrig är för varm haha. Det är väldigt smidigt dock, då slipper de bränna sig. Sedan åkte vi till skolan och när hon visat mig sin bänk och gett mig en hejdå-kram åkte jag och köpte bröd. Köpte även med mig blåbärsscones som jag åt till frukost när jag kom hem igen. Har därefter tvättat hela dagen, bytte lakan i barnens sängar och lyckades tvätta två fulla tvättkorgar. Sedan rullade allt på som vanligt, hämtade flickan och vi väntade på pojken, de byggde en koja i vardagsrummet och jag förberedde i köket. Idag åt vi rester, flickan åt pasta carbonara medan jag och pojken åt stek med potatis och broccoli. Sedan läste vi läxor, plockade undan i köket och åt efterrätt och sedan kom värdisarna hem igen. Nu ska jag soooova.

  
Försökte mig på att göra en egen adventsljusstake, det gick sådär om jag ska vara ärlig haha. Är inte så duktig på kreativa saker, men jag försökte åtminstone.

7 december 2017 03:13 | Au Pair |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas